Takto skutečně funguje digitalizace

Digitalizace a škálování totiž vždy fungují podle stejného schématu . A to je přesně to, co bych vám teď rád vysvětlil. Pokud jste tedy podnikatel nebo OSVČ – ať už v jakémkoli odvětví – v tomto článku najdete cenné informace!

Digitalizace a systematizace

Dvě témata – digitalizace a škálování ovlivňují všechny , ať už online nebo offline společnosti. A přesně na tato dvě témata se zaměříme v tomto článku.

První věc, kterou musíte udělat, je systematizovat své vlastní odborné znalosti . Tento krok je předpokladem pro pozdější škálování společnosti. Protože teprve když jsou vaše znalosti systematizované, lze je rozložit na jednotlivé procesy a pracovní kroky – a ty zase jednoduše předat novým zaměstnancům = delegování úkolů. 

Bez zaměstnanců a budování týmů je proto škálování naprosto nemyslitelné a nemožné. A bez systematizace a jasných procesů a systémů nemohou vaši zaměstnanci optimálně pracovat.

K digitalizaci vašeho podnikání musíte udělat především následující 3 kroky.

  1. Digitalizovat interní komunikaci

Vnitrofiremní komunikace by měla být strukturována tak, aby všichni vaši zaměstnanci spolu mohli komunikovat digitálně (online) – i když sedí vedle sebe ve stejné kanceláři.
Nejen, že je to mnohem efektivnější, je to také snazší sledovat a optimalizovat – a co je nejdůležitější, škálovat! 

  1. Digitalizujte onboarding (= náboru zaměstnanců) a jejich další školení

Škálování nefunguje bez nových zaměstnanců – a noví zaměstnanci jsou v nejideálnějším případě digitálně přijímáni, aby se šetřil čas a peníze . Všichni vaši zaměstnanci tak pracují podle stejných standardů. Nejen zapracování, ale i interní školení vašeho týmu lze navrhnout digitálně. Pokud chcete rozšířit své podnikání, je vyžadováno interní školení a vzdělání.

Nábor zaměstnanců by měl probíhat také digitálně . V našem školení se dozvíte zajímavé tipy, jak nábor zaměstnanců co nejvíce zefektivnit.

  1. IT podpora, zavádění automatizace

Automatizováno musí být co nejvíce procesů ve všech možných oblastech podnikání, například v prodeji nebo backoffice. To minimalizuje chybovost a zvyšuje efektivitu a tvoří tak základ pro škálování vaší společnosti. Tam, kde není možná úplná automatizace, nabízíte svým zaměstnancům podporu prostřednictvím softwaru . Čím jednodušší je konkrétní krok, tím lépe může váš tým pracovat – a tím lepší jsou výsledky a prodeje. 

Jak řídit své podnikání z mobilního telefonu

Jakmile budete mít pár zaměstnanců a stálý měsíční obrat, můžete se postupně vzdát každodenního podnikání – a nakonec se dostat do bodu, kdy budete své podnikání řídit ze svého mobilního telefonu .

Stejně tak jako já nemusím chodit do naší kanceláře každý týden, stačí mi můj mobilní telefon a notebook., abych mohl sledovat procesy a dělat důležitá rozhodnutí. Komunikace s mými zaměstnanci a manažery probíhá také digitálně přes chytrý telefon. To je však možné pouze tehdy, pokud k tomu předem vytvoříte potřebné podmínky .

Ve skutečnosti jste to již provedli výše uvedenými kroky: Digitalizovali jste komunikaci a onboarding a poskytli svým zaměstnancům potřebná softwarová řešení, aby pracovali co nejefektivněji.

Jakmile implementujete právě diskutované změny, můžete provést tzv. prázdninový test. Odjedete na týden nebo dva na dovolenou a vzdáte se neustálého kontaktu se svými zaměstnanci a zákazníky. Jde tedy o experiment, který vám ukáže, jak dobře vaše firma funguje bez vašeho dohledu a kontroly . 

První prázdninový test odhalí slabá místa. Budete tak vědět, co funguje a co je potřeba zlepšit. Mimochodem, na dovolenou vlastně nemusíte. Jde jen o to se stáhnout z každodenní operativy a zůstat jen na pár dnů doma. V případě nouze stále můžete zasáhnout. 

Závěr: Takto digitalizace skutečně funguje

Se správným přístupem, správnými procesy a zaměstnanci je možné všechno. Tento článek by vám tedy měl sloužit jako motivační vzpruha . Také jste se pomocí výše uvedených kroků naučili, jak digitalizovat svou společnost a jak se zbavit každodenního podnikání . 

Svou neustále rostoucí společnost tak můžete pohodlně ovládat ze svého mobilního telefonu – stejně jako to dělám já. 

Pokud chcete udělat to samé jako se to podařilo mě a našim dalším více než 90 ti klientům domluvte si nezávaznou úvodní schůzku zdarma hned teď zde Úvodní konzultace zdarma. Může to být první a zásadní krok k vašim podnikatelským cílům.

Otázky a odpovědi:

Jak mohu digitalizovat svou společnost?

Digitalizace vaší společnosti má několik aspektů. Kromě správného používání softwaru a online získávání zákazníků je digitální získávání správných zaměstnanců a jejich efektivní školení jedním z nejdůležitějších aspektů digitalizace.